Kostajnici nije odobreno održavanje sjednice skupštine opštine

Srna
Kostajnici nije odobreno održavanje sjednice skupštine opštine

BANjALUKA - Opština Kostajnica nije dobila odobrenje za održavanje sjednice skupštine, jer je posljednju sjednicu lokalnog parlamenta održala 17. aprila, saopštilo je Ministarstvo uprave i lokalne samouprave Republike Srpske.

Opštini Kneževo je Republički štab za vanredne situacije izdao odobrenje za održavanje sjednice skupštine.

 Ova opština je dužna da poštuje i preduzima sve mjere radi zaštite javnog zdravlja, odnosno zdravlja ljudi i smanjenja mogućnosti prenošenja virusa korona sa čovjeka na čovjeka.

Obavezna je primjena svih zdravstvenih mjera u pogledu dezinfekcije prostora u kojem će biti održana sjednica Skupštine opštine, obavezno je korištenje zaštitne maske i rukavica, fizički razmak odbornika i lica koja učestvuju u radu sjednice, te sprečavanje većeg i dužeg socijalnog kontakta.

Iz resornog ministarstva napominju da se odbornici stariji od 65 godina mogu kretati od 7.00 do 10.00 časova svakog dana, izuzev nedjelje, te da nisu izuzeti od mjere zabrane kretanja izvan ovog vremenskog perioda, s ciljem zaštite lica starije životne dobi.

 Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske i Republičkom štabu za vanredne situacije obratile su se opštine Kneževo i Kostajnica za dobijanje saglasnosti za održavanje sjednica lokalnog parlamenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana