Kostajnica: Potrebna sanacija spomenika poginulima u NOR-u

Srna
Foto: Vikipedija

KOSTAJNICA - Načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović i predsjednik Skupštine opštine Miloš Šteković dogovorili su danas sa predstavnicima SUBNOR-a da se uradi idejno rješenje za sanaciju spomenika za 3.000 civilnih žrtava Narodnooslobodilačkog rata u Ulici Petra Borojevića, kao i spomenika u Ulici Vladimira Nazora, rekao je Srni portparol opštine Aleksandar Pašić.

Pašić je rekao da su se Janjetović i Šteković danas sastali sa predstavnicima opštinske organizacije SUBNOR-a, sa kojima su razgovarali o značaju spomenika podignutih u pomen poginulima u Narodnooslobodilačkom ratu (NOR).

"Na području opštine Kostajnica ima više spomenika iz ovog perioda koji su u lošem stanju. Razgovarano je o njihovoj sanaciji i o tome kako im dati značaj sa istorijskog aspekta", rekao je Pašić.

On je naveo da je na sastanku bilo pomena i o prikupljanju istorijskih podataka i arhivske građe o zločinima i masovnim grobnicima iz Drugog svjetskog rata na području ove lokalne zajednice.

"Zaključeno je da opština Kostajnica i SUBNOR Ministarstvu rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske, nakon što se uradi idejno rješenje, kandiduju projekte sanacije spomenika iz Narodnooslobodilačkog i odbrambeno-otadžbinskog rata", rekao je Pašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana