Kostajnica: Počela dodjela novčane pomoći za sanaciju objekata oštećenih u zemljotresu

Srna
Foto: GS

U Kostajnici je počela dodjela novčane pomoći za sanaciju objekata oštećenih u zemljotresu. Za 14 vlasnika isplaćena je novčana nadoknada. Novčana pomoć biće dodijeljena vlasnicima stambenih i poslovnih objekata koji se prijave na javni poziv.

Slobodan Vuruna iz Kostajnice ističe da je uspio sam sanirati dio oštećenja na kući nakon zemljotresa. Komisija je procijenila da su oštećenja na njegovoj kući prve kategorije.

 Sa nadoknadom za oštećenja pokušaćemo da obnovimo kuću u naredna 2-3 mjeseca jer dolazi lošije vrijeme. Zahvaljujemo se Srbiji što nam je pomogla - rekao je Vuruna.

Mladen Glušica iz Mrakodola bavi se proizvodnjom mlijeka.Z emljotres mu je porušio jedan objekat, a drugi je oštećen.

 Samo smo jedan dio uradili i obnovili. Drugi dio nam predstoji - kaže Glušica.

Zahvaljujući pomoći Vlade Srbije, ali i drugih donatora u Kostajnici su do sada riješili znatan broj zahtjeva za pomoć u otklanjanju posljedica od zemljotresa.

 Imamo raspisan javni poziv za one kojima su oštećeni objekti. Komisija izlazi na teren, verifikuje podatke, nakon čega se potpisuju se ugovori i vrši se isplata pomoći - naglasio je načelnik opštine Kostajnica Nikola Janjetović.

Javni poziv za podnošenje prijava za dodjelu novčane pomoći za sanaciju štete od zemljotresa otvoren je do 4. oktobra. Zainteresovani sve informacije mogu dobiti u šalter sali opštinske uprave Kostajnica.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana