Kostajnica: Obilježavanje Nedjelje djeteta akcijom "Jedna igračka za jedan osmijeh"

Srna
Kostajnica: Obilježavanje Nedjelje djeteta akcijom "Jedna igračka za jedan osmijeh"

KOSTAJNICA- Klub za djecu "Kestenko" iz Kostajnice obilježiće Nedjelju djeteta akcijom "Jedna igračka za jedan osmijeh" i drugim zanimljivim aktivnostima, rekla je Srni direktor ove predškolske ustanove Dragana Dejanović.

"Pokrenuli smo akciju prikupljanja igračaka u kojoj mogu učestvovati svi koji žele donirati igračku, kako bi mališanima uljepšali boravak u našoj ustanovi, a pripremili smo i druge zanimljive sadržaje kojima ćemo obilježiti nedjelju posvećenu djeci", rekla je Dejanovićeva.

Ona je dodala da će svi sadržaji u "Kestenku", koji ima 50 polaznika, biti usklađeni sa ovogodišnjim sloganom obilježavanja Nedjelje djeteta "Zdravo tijelo, vedar duh".

"Posvetićemo se dječijim pravima, higijeni ruku, zuba i tijela, zdravoj hrani, jedan dan smo odvojili za ples na kiši, dok ćemo u petak imati pravi sportski dan sa utrkama biciklima, romobilima i rolerima", navela je Dejanovićeva.

Ona je dodala da je cilj obilježavanja Nedjelje djeteta jačanje samopouzdanja kod djece, te da se uljepša njihovo odrastanje i ukaže na potrebu društva da jača i posvećuje se brizi o djeci.

Nedjelja djeteta ove godine se obilježava od 5. do 11. oktobra pod sloganom "Zdravo tijelo, vedar duh", a sve aktivnosti usmjerene su na promociju i edukaciju o očuvanju i unapređenju dječijeg zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana