Košarkašice KK Lider iz Gradiške igraju za školski pribor

Milijana Latinović
Košarkašice KK Lider iz Gradiške igraju za školski pribor

Gradiška - Da košarka nije predodređena samo za dječake i da djevojčice veoma vješto barataju košarkaškom loptom i rasturaju na terenu, ovog vikenda u Gradišci će pokazati članice Košarkaškog kluba Lider koji organizuje humanitarni turnir za koji se prijavilo dvadesetak ženskih i mini-basket ekipa.

Razočarani činjenicom da ovogodišnji “Streetball” turniri širom Srpske nisu organizovali takmičenja u kategorijama djevojaka i mini-basketa, u KK Lider odlučili su da “uzmu stvar u svoje ruke” i pokažu ono u čemu su najbolji. Iako će na košarkaškom poligonu ispred Osnovne škole “Vasa Čubrilović” u Gradišci, gdje u subotu počinje humanitarni turnir pod nazivom “Backt to school”, odmjeriti košarkaško znanje i umijeće sa drugim ekipama, cilj im je da popularizuju žensku košarku i sport za mališane, te na taj način pokažu da imaju i veliko, humano srce i obezbijede novac za kupovinu školskog pribora za učenike te škole.

- Trenutno je prijavljeno oko 20 ekipa, a do početka turnira očekujemo još prijava iz Kozarske Dubice i Nove Topole, a osim toga, imaćemo i ekipe mama naše djece koje će im na ovaj način pružiti podršku i biti motivacija. Kotizacija iznosi pet maraka po igraču ili školski pribor po želji, a sav prikupljeni novac namijenjen je za kupovinu školskog pribora za djecu iz socijalno ugroženih porodica - istakla je trener KK Lider Ognjenka Jovičić i dodala da u klubu trenira 100 djevojčica i dječaka uzrasta od 2006. do 2012. godišta.

Jovičićeva je istakla da među malim košarkašima ima mnogo djevojčica koje su svakodnevno na terenu i koje briljiraju i u konkurenciji sa fizički nadmoćnijim muškim ekipama.

- Najveće je zadovoljstvo gledati njih kako igraju, prave su lavice i veliki zaljubljenici u košarku - rekla je Jovičićeva i dodala da će zainteresovani za turnir raspored utakmica i ostale informacije od danas moći pronaći na internet stranici ovog kluba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana