Korot Varoš: Vatrogasci prinudno postali dimnjačari

M. Mi.
Korot Varoš: Vatrogasci prinudno postali dimnjačari

Kotor Varoš - Situacija u Vatrogasnom društvu Kotor Varoš svakim danom sve je gora, a odluka starješine Nedeljka Sakana da trojicu profesionalnih vatrogasaca "prebaci" u dimnjačare mogla bi označiti početak kraja tog društva, s obzirom na to da sada postoji manjak vozača.

Riječ je o vatrogascima Petku Božičkoviću, Ljubi Popoviću i Radenku Keveroviću, koji imaju sertifikate i vozačke dozvole za kamion, a protiv kojih je Sakan prethodno pokrenuo disciplinske postupke. Nakon što je vidio da mu ni to ne ide za rukom i da komisija nema osnova da ih kazni, odlučio je da ih prinudno prekvalifikuje u dimnjačare, iako po sistematizaciji ovakva radna mjesta ni ne postoje u kotorvaroškom Vatrogasnom društvu.

- Mi uopšte nismo obučeni za taj posao. Sakan je prekinuo i  rad disciplinske komisije kada je vidio da nema osnova da  budemo kažnjeni i dao nam rješenje da nas raspoređuje za dimnjačare. To nismo prihvatili i sada smo na bolovanju, koje smo otvorili zbog stalnog mobinga - kazao je Božičković i dodao da je Sakan isplatio stimulaciju u iznosu od 300 KM jednom dijelu radnika, dok je s druge strane kamion vatrogasaca u kvaru parkiran u garaži.

Ovim potezom Sakana Vatrogasno društvo ostalo je sa svega dva vozača kamiona koji imaju dozvole, a koji su sada primorani da rade po cijeli dan.

Sakan, koji se juče javio na naš poziv, rekao je da ga više ne zovemo i da je na godišnjem.

- Bio sam fer i korektan prema vama. Sada sam na odmoru i nemojte me uznemiravati. Nemam više šta komentarisati. Do viđenja - kazao je Sakan koji nije želio ni da sasluša pitanje zašto je na silu prekvalifikovao vatrogasce u dimnjačare, čime je Vatrogasno društvo ostalo bez dovoljnog broja vozača.

_

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana