Konzul Srbije u oproštajnoj posjeti Trebinju i Hercegovini

Srna
Konzul Srbije u oproštajnoj posjeti Trebinju i Hercegovini

TREBINjE - Generalni konzul Srbije u Republici Srpskoj Vladimir Nikolić u razgovoru sa gradonačelnikom Trebinja Mirkom Ćurićem i generalnim direktorom "Elektroprivrede Republike Srpske" Lukom Petrovićem ocijenio je da je dosadašnja saradnja bila vrlo uspješna i da je dala pozitivne rezultate.

 

Nikolić, koji danas boravi u oproštajnoj posjeti Trebinju i Hercegovini, istakao je da je jedan od tih rezultata osnivanje konzularne kancelarije Srbije u Trebinju, koja je otvorena 2018. godine, saopšteno je iz trebinjske Gradske uprave.

"Naročito mi je zadovoljstvo što je Srbija ovde, tokom mog mandata, otvorila konzularnu kancelariju koja će i u godinama pred nama biti na usluzi svim stanovnicima Hercegovine", rekao je Nikolić.

On je naglasio da je, privodeći kraju mandat generalnog konzula Srbije u Republici Srpskoj, imao potrebu da dođe u oproštajnu posjetu Hercegovini i posebno Trebinju koje smatra svojevrsnim centrom pameti, duhovnosti i gospodstva. Ćurić je zahvalio konzulu za profesionalno i lično zalaganje tokom diplomatskog rada.

"Zahvaljujem se na veoma dobroj saradnji i i naporima koje ste učinili da konzularna kancelarija Srbije bude otvorena u Trebinju, kao i na prijateljskom odnosu koji je gospodin Nikolić pokazao prema gradu Trebinju i svim građanima Hercegovine", rekao je Ćurić.

Petrović je istakao da Trebinje duguje trajnu zahvalnost konzulu Nikoliću za njegov predan rad i posvećenost otvaranju konzularne kancelarije u Trebinju, kao i razvoj diplomatskih odnosa sa Srbijom.

On je dodao da su otvaranjem konzularne kancelarije u Trebinju olakšane brojne administrativne procedure za građane Republike Srpske koji imaju državljanstvo Srbije, kao i druge procedure iz domena konzularnih poslova za sve građane Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana