Konobari dječaka Slađana Jovanovića iz Srpca vratili u školu i nagradili biciklom

D. J.
Konobari dječaka Slađana Jovanovića iz Srpca vratili u školu i nagradili biciklom

Srbac - Bojan Novaković i Goran Balatunović iz Srpca pokazali su plemenitost i usrećili povodom novogodišnjih praznika dječaka Slađana Jovanovića iz Malih Sitneša kupivši mu bicikl.

Riječ je o dječaku iz višečlane porodice koji je imao veliku želju da vozi bicikl, ali njegova porodica to nije mogla da mu priušti. Slađan već mjesecima dolazi u "Hiper kort" market gdje mu dobri ljudi pomažu poklanjajući mu razne sitnice. Međutim, počeo je zapostavljati školu u Srpcu u kojoj pohađa šesti razred. Nakon što su mu Novaković i Balatunović, koji rade kao konobari u "Hiper kortu", obećali da će mu pokloniti bicikl na kraju polugodišta ako bude išao redovno na nastavu, on se potrudio da to ispoštuje.

- Ispunili smo obećanje. Veoma se raduje biciklu i gotovo da ne silazi s njega - rekao je Novaković.

Dodaje da je riječ o marljivom djetetu koje ima radne navike i hoće da uči ako se s njim kvalitetno radi.

- Slađan je dolazio kod nas svakodnevno poslije škole i pomagali smo mu da uči matematiku, srpski jezik, vjeronauku i druge predmete. On je dobro dijete koje sudbina nije mazila, jer je prije nekoliko godina zadobio teške opekotine kada mu je kuća izgorjela u požaru, zbog čega na licu ima trajne ožiljke - kaže Novaković.

Slađanov otac radi kao komunalac, a majka je nezaposlena. Ima još četvoro braće i sestara i žive u teškoj materijalnoj situaciji, tako da je ovom dječaku i njegovoj porodici dobrodošao svaki vid pomoći.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana