"Konferencija beba" u Prnjavoru

Srna
Foto: Srna

PRNjAVOR - Milica Vranješ, Stefan Marić, Bojan Belenzada, Aleksa Mikić i Gavrilo Vukić bebe su koje su ove godine ušle u tzv. predsjedništvo "Konferencije beba" u Prnjavoru.

Milica Vranješ, rođena 25. juna najmlađa je beba, Stefan Marić koji je rođen 29. juna prošle godine najstarija beba, dok Bojan, Aleksa i Gavrilo dijele titulu bebe sa najviše braće i sestara.

Načelnik opštine Prnjavor Darko Tomaš rekao je da je cilj ove manifestacije koja se u Prnjavoru 13. godinu održava u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske, da se promovišu zdravo potomstvo i roditeljstvo.

"Ove godine posebnost žKonferencijež je u tome što imamo tri bebe sa više braće i sestara, odnosno po petoro ih je u porodici. Nadam se da će roditelji sa ovako brojnim potomstvom biti primjer svima", rekao je Tomaš, koji je danas upriličio prijem za bebe koje su izabrane u "Predsjedništvo" i njihove roditelje i uručio im nagrade. Sanja Belenzada, Bojanova mama, rekla je da je lijepo imati veliku porodicu i da uz petoro djece nije teško obavljati kućne i druge poslove ukoliko se sve dobro organizuje sa ostalim članovima domaćinstva.

Poklon pakete nagrađenima obezbijedilo je preduzeće "Leburić komerc" iz Prnjavora. Za ovogodišnju "Konferenciju beba" u Prnjavoru bila su prijavljena 23 mališana.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana