Konferencija beba okupila 77 beba u Stanarima

Srna
Konferencija beba okupila 77 beba u Stanarima

Stanari - Prva "Konferencija beba" u Stanarima okupila je večeras 77 beba, ali i veliki broj djece i njihovih roditelja. Na manifestaciji je izabrano Predsjedništvo beba, koje čine najmlađa beba Nađa Dragičević, najstarija beba Jovana Đukić i blizanke Gordana i Marija Babić, bebe sa najviše braće i sestara.

Načelnik opštine Stanari Dušan Panić otvorio je "Konferenciju beba" i bebama uručio odgovarajući novčani iznos.


Panić je istakao da je u prošloj godini povećan broj novorođenčadi, te najavio da će Skupštini opštine predložiti program prema kojem će sve majke koje rode treće dijete, a nisu u radnom odnosu, dobijati mjesečni dodatak dok dijete ne navrši godinu dana.

On je naveo da je povećanje priraštaja evidentno nakon obnavljanja statusa opštine Stanarima kao najmlađe lokalne zajednice u Republici Srpskoj, koja građanima daje i veću sigurnost za egzistenciju.

"Šta će nam opština ako nema djece i priraštaja. Prošle godine rođeno je 54 djece, što je više u odnosu na 2013. i 2014. godinu kada je rođeno do 26 djece", rekao je Panić novinarima.

Prema njegovim riječima, iz gradskog budžeta izdvajaju značajna sredstva da bi se poboljšali uslovi za život i rađanje, jer su djeca prioritet i budućnost u koju treba ulagati.

Panić je ocijenio da je "Konferencija beba" ujedno i najljepša manifestacija koja je organizovana u saradnji s Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Manifestaciju je organizovao Centar za kulturu opštine Stanari, u saradnji sa Ministarstvom porodice, omladine i sporta Republike Srpske i Osnovnom školom "Desanka Maksimović" iz Stanara.

Generalni pokrovitelj je opština Stanari, a sponzor kompanija "Violeta".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana