Konferencija beba održana u Prijedoru i Rogatici: Najmlađi predsjednik ima tek četiri dana

S. Ta. - S. M.
Konferencija beba održana u Prijedoru i Rogatici: Najmlađi predsjednik ima tek četiri dana

Rogatica, Prijedor - Dječija graja i osmijesi od uva do uva ispunjavali su trgove u Prijedoru i Rogatici, ali i drugim lokalnim zajednicama u RS, gdje je održana manifestacija "Konferencija beba", čiji je cilj stimulisanje nataliteta, zdravog i odgovornijeg roditeljstva.

Ova manifestacija okupila je u Prijedoru 149 beba od ukupno 500, koliko ih je rođeno u proteklih 12 mjeseci.

U prisustvu velikog broja djece svih uzrasta, njihovih majki i očeva, baka i deka, rodbine i sugrađana proglašeni su članovi tročlanog predsjedništva beba. Titula najmlađe bebe u Prijedoru pripala je Andriji Grbiću, koji je rođen 24. juna ove godine, a među članovima predsjedništva u ovom gradu su i Lazar Mrkela, koji će 1. jula napuniti godinu i Dragan Cvijić, koji ima dva brata i dvije sestre.

Za predsjednika predsjedništva rogatičkih beba proglašen je Teodor Jovanović, prvenac mladog bračnog para Jelene i Zorana, koji je rođen 26. maja ove godine. Članovi predsjedništva su i blizanci Lazar i Stefan Vuković, a njima će u radu "pomagati" Danijela Gluhović, koja ima devetoro braće i sestara. Manifestaciju je uveličala i najmlađa baka Marija Đerić, koja ima 42 godine, kao i Maja Gluhović (37) majka desetoro djece.

Pažnju su privukle i trojke Teodor, Anastasija i Mia, bračnog para Jovane i Darka Žižovića, koje se nisu odvajale od ponosne bake Novke i djeda Vitomira.

"Konferencija beba" u Srpcu biće održana sutra sa početkom u 17.30 časova na gradskom trgu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana