Konačno počinje rekonstrukcija stare bolnice u Derventi

S. Đ.
Konačno počinje rekonstrukcija stare bolnice u Derventi

Derventa - Prostorije nekadašnje derventske Stare bolnice biće adaptirane u 50 stambenih jedinica, čime će se stvoriti kvalitetni uslovi za rad socijalno-gerijatrijske ustanove u kojoj će krov nad glavom pronaći izbjegle i raseljene osobe.

Ministar za izbjeglice i raseljena lica RS Davor Čordaš i direktor teslićke firme "Graditelj" Milorad Vuković potpisali su juče u Derventi ugovor o sanaciji Stare bolnice vrijedan 1,95 miliona KM. Obnova bi trebalo da krene sredinom januara naredne godine, a useljenje prvih stanara je planirano početkom 2018. godine.

Istakli su da će ovaj objekat biti obnovljen u okviru Projekta zatvaranja kolektivnih centara i alternativnih smještaja putem obezbjeđenja javnih stambenih rješenja - CEB 2.

- Projekat CEB 2 je jedan od najhumanijih projekata namijenjenih stambenom zbrinjavanju izbjeglica, raseljenih lica i povratnika, jer će realizacijom Projekta biti obezbijeđena trajna stambena rješenja za najugroženije korisnike alternativnog smještaja u RS, a među njima su prioritet korisnici kolektivnog smještaja - Čordaš.

Dodao je da će realizacijom ovog projekta, trajno biti zbrinuto svih 156 porodica, odnosno 314 lica, koje se trenutno nalaze u sedam objekata kolektivnog smještaja u RS.

Vuković je rekao da ova firma raspolaže potrebnim kapacitetima za realizaciju projekta, te je dodao da će radovi biti izvršeni kvalitetno i u ugovorenom roku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana