Kompanija Mozzart nastavila veliku akciju: Srednjoškolcima iz Prijedora stigle nove knjige

Mozzart
Kompanija Mozzart nastavila veliku akciju: Srednjoškolcima iz Prijedora stigle nove knjige

Svake godine u Ugostiteljsko-ekonomskoj školi u Prijedoru, u prvim razredima, dobiju pasionirane čitaoce koji su već u osnovnoj školi stekli navike i izgradili kulturu čitanja. S obzirom na to da njihove želje i zahtjevi prevazilaze ponudu fonda biblioteke, traže donatore koji su svjesni važnosti razvijanja čitalačkih navika i spremni da im pomognu u nabavci beletristike. Zato ih je vijest o donaciji knjiga iz kompanije Mozzart posebno obradovala.

„Poznato nam je da kompanija Mozzart uvijek rado pomaže školsku populaciju opremajući škole i biblioteke. Ovim gestom su potvrdili status društveno odgovorne kompanije koja vodi računa o potrebama talentovanih učenika i čitalaca. Rukovodstvo škole, nastavnici i učenici - ljubitelji knjige prezadovoljni su ovom donacijom i zahvalni na divnom gestu kojim ćemo obogatiti fond biblioteke i moći da odgovorimo potrebama modernih čitalaca", poručuje Dražena Mršić, direktorica Ugostiteljsko-ekonomske škole Prijedor.

Ugostiteljsko-ekonomska škola u Prijedoru osnovana je 1965. godine. Trenutno obrazuju 382 učenika u strukama Ekonomija, pravo i trgovina i Ugostiteljstvo i turizam.

Među njima je veliki broj ljubitelja knjiga koji često traže naslove koji nisu na spisku obavezne školske lektire… Zato se rukovodstvo škole trudi da nabavi što veći broj traženih knjiga, kako bi podržali njihove čitalačke navike. Uz pomoć društveno odgovornih kompanija, poput Mozzarta, kažu, ta misija je ispunjena. A iz Mozzarta poručuju da će i u narednom periodu nastaviti da pružaju podršku obrazovanju širom naše zemlje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana