"Kolosi" zahvalili za električno vozilo za osobe sa invaliditetom

Srna
Foto: Srna

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović primio je od Koalicije udruženja osoba sa invaliditetom "Kolosi" Povelju zahvalnosti Gradskoj upravi za nabavku električnog vozila koje se koristi za besplatan prevoz lica sa invaliditetom.

 

"Ovo je prvi slučaj u BiH da jedna lokalna zajednica učini ovakav gest pomoći osobama sa invaliditetom u ostvarivanju naših prava i zbog toga smo veoma zahvalni Gradskoj upravi", rekao je tehnički sekretar Koalicije Milorad Jović.

Jović je izrazio nadu da će biti nastavljena odlična saradnja sa gradom, te dodao da je gradonačelnik obećao da će i zgrada Gradske uprave uskoro postati pristupačna za teško pokretne osobe.

Petrović je istakao da će grad nastaviti da radi na postizanju ravnopravnosti osoba sa invaliditetom, te da će Gradska uprava i dalje biti partner u realizaciji projekata podrške ovoj populaciji.

"Prije svega, krenućemo iz naše kuće i zgradu Gradske uprave ćemo opremiti liftom i pristupnim rampama koje će omogućiti nesmetan pristup našim prostorijama svim osobama sa invaliditetom, ali i osobama sa hroničnim bolestima", rekao je Petrović.

Predsjedavajući Koalicije "Kolosi" Novo Trifunović ocijenio je da je današnji razgovor bio koristan i naglasio značaj podrške sportskim organizacijama koje okupljaju osobe sa invaliditetom.

"Pozivamo sve političke aktere u Bijeljini da uvaže naše potrebe i da, uz kompromis, usvoje gradski budžet, od koga u velikoj mjeri zavisi rad naše koalicije", istakao je Trifunović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana