Kolonija slikarske radionice "Paleta" prvi događaj "Zvorničkog ljeta"

SRNA
Kolonija slikarske radionice "Paleta" prvi događaj "Zvorničkog ljeta"

ZVORNIK - Kolonija Slikarske radionice "Paleta" u Zvorniku prvi je događaj kojim počinje višednevna kulturno-zabavna manifestacija "Zvorničko ljeto".

Na platou ispred Narodne biblioteke i muzejske zbirke u Zvorniku mladi umjetnici, članovi "Palete" stvaraće narednih sedam dana svoja slikarska djela.

Slikar i likovni pedagog koji je osnovao "Paletu" Jovo Lalić rekao je da mu je drago kada drugi kažu da su umjetnici ove radionice svetionici kulture u gradu jer dvije decenije traju i pišu jednu od najljepših zvorničkih priča.

On smatra da je veoma važno da se nastavi održavanje slikarske kolonije koja je duhovna vertikala manifestacije "Zvorničko ljeto".

"Mladi ljudi, koji su stvarajući prošli kroz `Paletu` dali su svojevrstan pečat našem gradu, sada su poznate arhitekte, umjetnici, dok su neki postali svjetski poznati dizajneri", rekao je Lalić novinarima.

On je dodao da će u toku ove manifestacije članovi "Palete" raditi na otvorenom i družiti se sa sugrađanima i gostima.

Ove godine učesnici kolonije, članovi "Palete", nemaju određenu temu kao ranijih godina kada su slikali motive iz zvorničkog života.

U okviru dnevnih događaja, danas će u Zvorniku biti održan i "Ljetni bazar", dok će manifestacija "Zvorničko ljeto" večeras biti zvanično otvorena koncertom Lepe Brene na gradskoj plaži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana