Kneževo: Jedna banka za cijeli grad

A. Janković, D. Stokanić
Kneževo: Jedna banka za cijeli grad

Kneževo - Poslovnica Unikredit banke u Kneževu biće zatvorena do kraja ovog mjeseca, zbog čega će njeni korisnici morati da prebace račune u NLB Razvojnu banku, koja će ostati jedina u ovoj opštini suočenoj sa sve težom krizom i odlivom stanovništva.

Vijest o zatvaranju banke uznemirila je penzionere koji su penzije dobijali putem Unikredit banke, ali su im iz Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje (PIO) RS poručili da nemaju razloga za brigu. U Fondu PIO kažu da je procedura prebacivanja računa u drugu banku jednostavna i da traje svega nekoliko minuta.

- Penzioneri samo treba da nam dostave broj računa banke koju su izabrali i to je sve. Nema nikakvih dugih i komplikovanih procedura. Kada su u pitanju inostrane penzije, one idu preko banaka koje same regulišu promjenu računa - istakao je portparol Fonda PIO RS Tihomir Joksimović.

Dugogodišnji klijent Unikredit banke Danijela Raljić plaši se da će zbog zatvaranja poslovnice nastati gužve.

- Ostaće nam samo jedna banka u kojoj su i do sada bile velike gužve. Često idem u Banjaluku pa ću se snaći, ali mi je žao ljudi koji će morati čekati u redovima da bi došli do svog novca - kaže Raljićeva.

U Unikredit banci su potvrdili da filijala u Kneževu radi do kraja ovog mjeseca, a kao razlog zatvaranja naveli su neisplativost poslovanja.

- Nažalost, ovakva odluka je bila neizbježna jer u okviru procesa optimizacije mreže poslovnica, a na osnovu aktuelnih tržišnih kretanja, nastavak poslovanja filijale Kneževo više nije ekonomski opravdan - rekli su u Unikredit banci.

Dodali su da su svi klijenti obaviješteni o zatvaranju i da će im na raspolaganju ostati bankomat na istoj lokaciji.

- Pored bankomata, klijenti mogu koristiti usluge elektronskog bankarstva putem kojeg i fizička i pravna lica mogu obavljati sva plaćanja - istakli su u Unikredit banci.

Zbrinjavanje radnika

U Unikredit banci ističu da će radnici filijale u Kneževu biti zbrinuti na najadekvatniji način.

- Naša banka uvijek vodi računa o ljudskim resursima, a tako će biti i kada je u pitanju troje zaposlenih u filijali u Kneževu - rekli su u Unikredit banci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana