Ključeve stanova dobilo pet porodica poginulih boraca i RVI

Srna
Ključeve stanova dobilo pet porodica poginulih boraca i RVI

Šamac - Ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Milenko Savanović uručio je danas u Šamcu rješenja i ključeve pet stanova porodicama poginulih boraca i ratnim vojnim invalidima /RVI/. Savanović je rekao da je današnjom dodjelom stanova, u čiju je izgradnju Vlada Republike Srpske uložila 148.000 KM, a lokalna uprava Šamca 37.000 KM, završeno stambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i RVI na području opštine.

"U okviru programa Vlada Republike Srpske žStambeno zbrinjavanje porodica poginulih boraca i ratnih vojnih invalida za period 2007. do 2015. godinež, u Šamcu je izgrađeno 48 stanova i dodijeljena nepovratna novčana sredstva za stambeno zbrinjavanje 94 porodice", rekao je Savanović.

On je istakao da treba da bude završena izgradnja 535 stambenih jedinica i isplaćena nepovratna novčana sredstva za 253 porodice i ratna vojna invalida kako bi u potpunosti bio realizovan program na prostoru cijele Republike Srpske.

Savanović je izrazio uvjerenje da će do kraja godine svih 788 korisnika koji su obuhvaćeni programom imati riješeno stambeno pitanje.

On je naglasio da je u toku priprema nove uredbe Vlade o zbrinjavanju ovih kategorija koje iz različitih razloga nisu konkurisale za sredstva od 2007. do ove godine.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Milomir Savčić rekao je da će Boračka organizacija insistirati da se ovaj program dovede do kraja, te pokrenuti inicijativu da u narednoj godini počne novi program kojim bi pravo na trajno stambeno zbrinjavanje bilo prošireno i na RVI pete kategorije, kao i na demobilisane borce prve kategorije koji su u stanju socijalne potrebe i ne mogu samostalno da riješe stambeno pitanje.

Zamjenik načelnika opštine Šamac Milan Nikolić zahvalio je Vladi i resornom ministarstvu na realizaciji programa u ovoj lokalnoj zajednici, u kojoj živi 360 porodica poginulih boraca i 480 RVI.

Stanove u novoj zgradi u naselju Nemanjići dobile su tri porodice poginulih boraca i dva ratna vojna invalida.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana