Kiša saveznik komaraca

A. J. - M. V.
Kiša saveznik komaraca

Banjaluka - Najezda insekata uznemirila je mnoge građane RS, a najviše problema imaju stanovnici u priobalju zbog velikog broja komaraca.

Zaprašivanje na području Gradiške, koje je bilo planirano za ovu sedmicu, odgođeno je zbog kiše. Načelnik Gradiške Zoran Latinović rekao je da je za uništavanje komaraca zaduženo preduzeće "Eko-bel" iz Laktaša.

- Akcija suzbijanja i zaprašivanja komaraca sa zemlje trebalo bi da bude obavljena nakon što se vrijeme stabilizuje - istakao je Latinović i dodao da će za te namjene iz budžeta biti izdvojeno 30.000 maraka.

U Šamcu je uništavanje larvi komaraca obavljeno krajem aprila i početkom maja.

- U posljednjih desetak dana ponovo je došlo do najezde komaraca, pogotovo u večernjim časovima. Raspisali smo tender koji treba da bude završen za sedam dana kada će se pristupiti uništavanju komaraca - rekao je načelnik Šamca Savo Minić i dodao da će iz budžeta opštine za te namjene biti izdvojeno 40.000 KM.

I u Srpcu je u toku izbor najpovoljnijeg ponuđača za zaprašivanje komaraca, za koje će biti izdvojeno oko 14.000 maraka, dok je u Prijedoru i Bijeljini uništavanje komaraca obavljeno prije desetak dana.

Akcija zaprašivanja komaraca sa zemlje završena je i na području Banjaluke.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana