Kiša prestala, vodostaji na području Srebrenice u opadanju

Srna
Kiša prestala, vodostaji na području Srebrenice u opadanju

SREBRENICA - Vodostaji na području opštine Srebrenica su u opadanju, a situacija se stabilizuje, rekao je Srni načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti i javni servis ove opštine Adem Mehmedović.

-Kiša, koja je padala neprekidno dva dana, stanovništvu Srebrenice stvorila je mnogo problema, ali jutros su padavine prestale - rekao je on.

Mehmedović kaže da je današnjim obilaskom terena utvrđeno da nema ugroženih stanovnika, da su vodostaji u opadanju i trenutno nema opasnosti, a Služba civilne zaštite i vatrogasci su u pripravnosti.

-Juče smo zbog pojave klizišta imali prekid saobraćaja na lokalnom putu u Gornjim Potočarima, koji povezuje šest sela sa Potočarima i to im je jedina putna komunikacija. Taj put je ponovo prohodan, iako je opet dio klizišta sišao na put i vjerovatno će trebati intervencija mašina da se to sanira - rekao je Mehmedović.

Prema njegovim riječima, vremenske neprilike ostavile su posljedice. Trenutno selo Lehovići ima problem, jer je oštećen pristup mostu, koji vodi do ovog sela pa se ne može automobilima prolaziti i potrebna je intervencija mehanizacije.

-Zbog velike količine vode oštećeni su i drugi putevi na području naše opštine, putevi prema Slapovićima, Žedanjsku, Žutici te Spasin Do - Bulogovina - Sastavci, i drugi, ali sad nam je onemogućen pristup Lehovićima. Mašine su juče cijeli dan bile na terenu i odmah su reagovale gdje je trebalo, u naselju Plavi most, na putu u Gornjim Potočarima, na putnoj relaciji Srebrenica – Jadar - objašnjava Mehmedović.

On kaže da je problema bilo u naseljima Gostilj i Dugo Polje, gdje se intervenisalo sa vrećama sa pijeskom radi zaštite kuća i spriječeno je plavljenja stambenih objekata.

Mehmedović poručuje da se nakon današnjeg prestanka očekuje poboljšanje vremenskih prilika, te da će se pristupiti sanaciji poplavljenih područja i utvrđivanju pričinjene štete.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana