Karadžić: Vlada pomogla lokalnoj zajednici, kao i obnovu hrama

Srna
Foto: Srna

ČAJNIČE– Načelnik opštine Čajniče Goran Karadžić zahvalio je danas predsjedniku Vlade Republike Srpske Radovanu Viškoviću na pomoći koju je Vlada uputila ovoj lokalnoj zajednice, a prije svega za obnovu hrama u Čajniču gdje se nalazi svetinja Čajnička Krasnica - ikona Majke Božije.

Karadžić je zahvalio na podršci Vlade i za nabavku aparata za Dom zdravlja, vozila za komunalno preduzeće i za finansijsku podrške u funkcionisanju opštine Čajniče.

On je nakon sastanka sa Viškovićem rekao novinarima da je Vlada Republike Srpske većim dijelom obezbijedila sredstava, putem svojih ustanova, institucija i javnih preduzeća, da hram u Čajniču bude zaštićen, u funkciji svih i na dobrobit građana Republike Srpske.

"Pomoć za renoviranje i obnovu naše najveće svetinje u Republici Srpskoj i jedne od najvećih u srpskom narodu, naše Čajničke Krasnice - gdje je u toku prekrivanje kompletne crkve i zvonika - pružila nam je Vlada Srpske", rekao je Karadžić.

Zahvalivši Viškoviću na posjeti, Karadžić je naveo da je Vlada pomogla i nabavku kamiona za odvoz smeća, koji je veoma bitan za ovaj grad, kao i Domu zdravlja putem više projekata, od nabavke rendgen aparata do rješavanja nagomilanih finansijskih problema koji su im otežavali rad.

On je naglasio da je tokom sastanka istaknuto da je potrebno popraviti infrastrukturu i pomoći izrazito nerazvijenim opštinama.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković posjetio je danas i Crkvu Uspenja Presvete Bogorodice u Čajniču, kao i Dom zdravlja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana