Kalinovik: Teo i Matea sele u novu kuću

Radmila Đević
Kalinovik: Teo i Matea sele u novu kuću

Kalinovik - Mukama brata i sestre Tea i Matee Oliva, koji sa djedom Slavkom Olivom žive u neuslovnom objektu u Dobrom Polju u opštini Kalinovik, već sutra bi trebalo da dođe kraj jer će dobiti novi dom.

Predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić istakao je da je prikupljeno nešto više od 26.000 KM, te da još nije uplaćen sav novac iz kutija koje su postavljene u Lukavici i Foči.

Kuća u Trnovu, u blizini škole koju djeca pohađaju, spremna je za useljenje, a sa namještajem košta 25.000 maraka. Onaj iznos koji bude "višak" nakon što kupe kuću, biće utrošen u korist Tea i Matee.

Mandić je naglasio da bi danas trebalo da završe posao sa notarom, kako bi mališani sa djedom već sutra mogli da se usele u novi dom.

On je podsjetio u kakvim uslovima žive trinaestogodišnji Teo i devetogodišnja Matea.

- U 21. vijeku imaju samo jednu sijalicu i stari šporet. Žive u par kvadrata, nemaju nikakve uslove da uče i da se razvijaju. Sve su to razlozi zbog kojih smo pokrenuli akciju koja je naišla na dobar odziv što naših sugrađana, što ostalih dobrih ljudi širom RS, ali i iz dijaspore - istakao je Mandić.

Djed Slavko, koji jedini brine o Teu i Matei, zahvalan je na pomoći.

- Mojim unucima samo treba mir i da imaju gdje da uče, kako bi doprinijeli svojoj okolini. Ja samo mogu svima da zahvalim, pomoć nisam odbio, znam da će im dobro doći - priča djed Slavko.

Teo i Matea, uskraćeni za ljubav roditelja koji su razvedeni, već 14 mjeseci žive u neuslovnom objektu kod svog djeda Slavka, koji se bori da ih izvede na pravi put.

Akcija

Mladen Mandić je napomenuo da akcija prikupljanja novca još traje u školi u Kalinoviku, vrtiću "Čika Jova Zmaj" i Osnovnoj školi "Sveti Sava" u Foči, te da će višak novca biti upotrijebljen za pomoć djeci.

- Višak ćemo utrošiti za plaćanje računa za struju i druge potrepštine. Njihov djed ostvariće pravo na penziju tek u novembru sljedeće godine, kada puni 65 godina, tako da će im svaka pomoć dobro doći - rekao je Mandić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana