Junaci prijedorskih ratnih brigada nisu zaboravljeni

S. T.
Junaci prijedorskih ratnih brigada nisu zaboravljeni

Prijedor - Predsjednik Boračke organizacije RS Milomir Savčić uručio je juče u Prijedoru posthumna odlikovanja za 24 poginula borca iz Prijedora, Kozarske Dubice i Krupe na Uni, a u okviru obilježavanja Dana prijedorskih ratnih brigada.

Savčić je naglasio da briga Boračke organizacije RS  o porodicama poginulih boraca i o ostalim boračkim kategorijama mora biti stalna i neprekidna.

- Ova odlikovanja imaju posebno mjesto i status u istoriji Srpske i zato smo se opredijelili da se u narednom periodu svi poginuli saborci odlikuju Medaljom zasluga za narod kao vidom posebnog društvenog priznanja za žrtvu koju su dali za stvaranje RS - pojasnio je Savčić.

Desa Milošević iz Kozarske Dubice primila je odlikovanje za supruga Radovana koji je poginuo u Orašju u avgustu 1992. godine.

- Sjećanje je uvijek teško, ali shvatamo da nismo sami i idemo dalje. Imam dva sina i troje unučadi i to me tješi - kazala je ona.

Zahvalan što su se sjetili njegovog djeda Rajka, koji je poginuo na bihaćkom ratištu 1995. u 47. godini, bio je i Aleksandar Knežević iz Drvara.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da su dvije prijedorske brigade u ratu imale izuzetan značaj ne samo za prijedorski kraj nego i za cijelu RS jer su daleko više vremena proveli izvan Prijedora i okoline.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana