Jubilej zaposleni u Radio Srpcu dočekali u blokadi

C. M.
Jubilej zaposleni u Radio Srpcu dočekali u blokadi

Srbac - Radio Srbac, jedna od najstarijih radio-stanica na ovim prostorima, umjesto proslave četiri decenije postojanja jubilej je dočekala u blokadi.

Zbog duga od 19.300 maraka Poreska uprava RS je prije dvije sedmice blokirala žiro-račun Radio Srpca. To je treća blokada u posljednjih pola godine, a u ovoj medijskoj kući kažu da ih ovako teška situacija nije zadesila od kada je osnovana.

- Prva blokada desila se 4. decembra prošle godine, zbog duga prema Poreskoj upravi od 14.950 KM, a druga je uslijedila na osnovu tužbe bivšeg direktora Gorana Savanovića, kome smo u maju ove godine isplatili 6.800 KM, kao otpremninu. Treća blokada nas je bacila na koljena - kaže direktor Radio Srpca Dejan Ugren.

On ističe da su radnici posljednju platu dobili za januar ove godine, a doprinosi su zadnji put isplaćeni za april prošle godine, zbog čega je i uslijedila blokada. Kriza seže nekoliko godina unazad.

- Od planiranih 100.000 maraka u 2013. godini dobili smo 80.000. Prošle godine smo dobili smanjenje budžeta na 90.000 KM. U prvih šest mjeseci ove godine doznačeno nam je 15.000 maraka manje od plana, pa se pitam kako funkcionišemo - tvrdi Ugren.

Načelnik Srpca Drago Ćirić izrazio je nadu da će ova medijska kuća uskoro stati na noge.

- U posljednjih godinu izdvojili smo mnogo novca za sanaciju štete od poplava, a od Fonda solidarnosti RS nismo dobili značajniju pomoć. Ukoliko dobijemo obećani novac, dio ćemo usmjeriti Radio Srpcu, da bi očistio dugove i počeo normalno da radi - dodao je Ćirić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana