Još danas otvoren humanitarni broj za obnovu hrama u Otišiću

Srna
Foto: Arhiva

DRVAR- Iz drvarskog Udruženja mladih "Bastašica" pozivaju sve ljude dobre volje da još danas pozovu "M:telov" humanitarni broj 1416 i tako daruju jednu KM za obnovu Hrama arhangela Mihaila i parohijskog doma u vrličkom srpskom selu Otišić u Dalmaciji.

"Mi kao povratnici u Drvar razumijemo težak povratnički život naše braće sa druge strane Dinare i znamo koliko je važna obnova naših hramova, manastira i ognjišta za naš opstanak i ostanak u Krajini", kažu za Srnu iz ovog udruženja.

Iz Udruženja ističu da se kompletna akcija sprovodi uz blagoslov Njegovog preosveštenstva episkopa dalmatinskog Nikodima.

Sredstva za obnovu Hrama i parohijskog doma mogu da se uplate na devizni račun sa naznakom "za obnovu hrama i parohijskog doma u Otišiću".

Vlasnik računa je Srpska pravoslavna crkva u Hrvatskoj, Eparhija dalmatinska, Crkvena opština Vrlika, adresa Nikole Vrančića 1, 21236 Vrlika, Hrvatska, OIB 66548359378, IBAN: HR9824020061100461518, a SWIFT: ESBCHR22.

Otišić je smješten između Vrlike i Sinja, podno planine Svilaje na jugoistoku i akumulacionog jezera Peruča na sjeveroistoku.

Zauzimajući prostor od 51 kilometra kvadratnog, sa 13 zaselaka i 1.200 stanovnika prije rata, bilo je najveće selo u sinjskoj opštini. Njegovim obodom proteže se magistralni put Knin-Vrlika-Sinj-Split.

Ovo srpsko selo nekada je imalo crkvu, groblje, kapelu, školu, nekoliko prodavnica /zadruga/ i gostionu, a danas u njemu živi svega nekoliko desetina žitelja, ali koji iskreno vjeruju da će se vratiti život u njihov zavičaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana