Jerinić: SNSD radio u korist građana, nije bilo nepravilnosti

Srna
Jerinić: SNSD radio u korist građana, nije bilo nepravilnosti

STANARI- Predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Stanari Goran Jerinić izjavio je da je SNSD, dok je bio na vlasti u ovoj lokalnoj zajednici, sa tadašnjim koalicionim partnerima radio u korist građana, da su sve odluke bile javne i objavljivane u službenim glasnicima, negirajući da je bilo nepravilnosti.

Jerinić je na konferenciji za novinare, povodom nedavnog javnog istupa načelnika opštine Radojice Ćelića i predsjednika Skupštine Denisa Stevanovića kada su ukazali na navodne nepravilnosti prethodne vlasti, rekao da SNSD u Stanarima ponosno stoji iza svih političkih odluka i rezultata realizovanih u ovoj opštini dok su bili izvršna i zakonodavna vlast.

On je naveo da je industrijska zona u Dragalovcima u vlasništvu opštine, a ne privatnom, te negirao da je lično 2018. godine razriješio Radojicu Ćelića sa mjesta načelnika Odjeljenja za opštu upravu i poručio da je razrješenje proizvod Ćelićevog podrivanja zbog kojeg je izgubio povjerenje, nakon čega je počeo negativnu kampanju protiv SNSD-a.

Jerinić kaže da je iznenađen takvim stavom prema SNSD-u i poručuje da aktuelna lokalna vlast mora da odgovori javnosti i građanima zašto Skupština opštine nije usvojila budžet za ovu godinu, te zašto su zaustavljeni razvojni projekti i investicije po kojima je ova opština bila poznata u prethodnom periodu.

On je upozorio da se vrši mobing nad članovima SNSD-a zaposlenim u opštinskim organima i da ustanove na čijem čelu je bio SNSD dobijaju negativno mišljenje na rad u protekloj godini uprkos pozitivnom poslovanju.

Jerinić je od Ćelića zatražio javno izvinjenje i najavio da će, u suprotnom, pravdu tražiti pred pravosudnim organima. Nekadašnji načelnik opštine Stanari Dušan Panić (SNSD) rekao je da poštuje demokratsku izbornu volju građana, ali da osuđuje pokušaje nove vlasti da kriminalizuje rad bivše, te poručio da nijedna utrošena marka nije zloupotrijebljena, ali da je moguće da su se potkrale pojedine računovodstvene greške.

On je naveo da su Stanari u prethodnih pet godina prednjačili po kapitalnim investicijama u republici Srpskoj, da je za te namjene usmjeravano 40 odsto budžeta, te da su rezultati vidljivi i mjerljivi jer je asfaltirano 80 kilometara puteva, izgrađeno 40 kilometara javne rasvjete, 11 mostova i obdanište, formirana industrijska zona.

Prema njegovim riječima, budžetski deficit je posljedica epidemije virusa korona, ali funkcionisanje opštine nije dovedeno u pitanje.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Stanari Nedeljko Đekić kaže da političke stranke koje čine većinu u lokalnom parlamentu žele da obezvrijede dosadašnji rad SNSD-a, da su i dalje u predizbornoj kampanji, te im poručio da usvoje lokalni budžet i nastave razvoj Stanara koji je trenutno zaustavljen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana