Jelen lopatar istjerao direktora iz fotelje

Milijana Latinović
Jelen lopatar istjerao direktora iz fotelje

Doboj - Direktor Turističke organizacije (TO) u Doboju Mitra Đuričić juče je podnijela neopozivu ostavku na ovu funkciju zbog, kako je navela, mobinga i onemogućavanja ispunjenja radnih zadataka na dobrobit organizacije na čijem se čelu nalazi.

Đuričićeva je navela u saopštenju da posljednju godinu zbog pritisaka, koji su joj postali neizdrživi, nije mogla da obavlja poslove.

- Ako je jedini izbor koji imam da uđem u kriminal pod pritiskom pojedinaca na političkim i funkcijama u Gradskoj upravi ili napustim sve i časno odem, prinuđena sam da donesem pravu odluku, odnosno da podnesem neopozivu ostavku - rekla je Đuričićeva.

Dodala je da joj je žao svih projekata koji su započeti, izgubljenih potencijala za grad i svega što će se u perspektivi dogoditi TO, a što je, kako kaže, ona pokušala da spriječi.

- Neće mi biti žao kada jednog dana, a nadam se uskoro, pravda dođe po svoje, te kada svi oni koji su pokušali i pokušavaju da unište TO budu odgovarali za svoja zlodjela - poručila je Đuričićeva.

Ona je na funkciju direktora TO imenovana prije dvije i po godine, kao kadar NDP-a. Prema nezvaničnim informacijama, Đuričićeva se odlučila na ovaj korak zbog namjere Gradske uprave da proširi aktivnosti u oblasti turizma kupovinom farme jelena lopatara, što, navodno, nije predviđeno Statutom organizacije.

Predsjednik Gradskog odbora (GO) NDP-a Doboj Sretko Đurković je izjavio da mu nije poznato iz kojih razloga je Đuričićeva podnijela ostavku i da ne zna kakav je pritisak na nju vršen.

Na pitanje da li je razlog njene ostavke namjera Gradske uprave da kupi farmu jelena Đurković je odgovorio da ona o toj temi nije željela ni da razgovara.

- Nije bilo priče o kupovini, nego jednostavno ideja da li se može ući u taj projekat, da se razgovara i da se vidi šta TO dobija, a šta gubi kroz taj projekat - kazao je Đurković i dodao da on ne vidi šta je ružno u ideji proširivanja turističkih kapaciteta.

Opozicija nije iznenađena odlukom Đuričićeve da podnese ostavku na mjesto direktora dobojske TO.

- Nama je vrlo čudno da je jedna tako mlada i perspektivna osoba uopšte prihvatila da uđe u vrzino kolo koje vodi gradonačelnik Doboja, čiji je način diktatorskog rada i djelovanja poznat - rekla je Sanja Vulić, šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada (SG) Doboj.

Šef Kluba odbornika SDS-a u SG Doboj Danijel Jošić je kazao da oni nisu pravi sagovornici za ovu temu, da sve informacije treba potražiti u njihovom koalicionom partneru NDP-u, koji je dobio mjesto direktora TO, te da upravo NDP odlučuje o postavljanju direktora na čelo te organizacije.

Funkcija

Predsjednik Gradskog odbora (GO) NDP-a Doboj Sretko Đurković je rekao da funkcija direktora Turističke organizacije grada Doboja ostaje u rukama NDP-a i umjesto Đuričićeve tu funkciju će obavljati Vlado Marković.

- Mitra Đuričić je potpredsjednik GO NDP-a Doboj i član Predsjedništva ove partije, nećemo je isključivati iz partije dok sa njom ne obavimo razgovor - poručio je Đurković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana