Jeftiniji boravak u privatnim vrtićima u Bijeljini

Lj. A.
Jeftiniji boravak u privatnim vrtićima u Bijeljini

BIJELjINA - Gradonačelnik Bijeljine juče je potpisao ugovore sa predstavnicima 13 privatnih predškolskih ustanova u gradu o sufinansiranju boravka djece u ovim ustanovama.

Predviđen je iznos od 130.000 KM na ime subvencije roditeljima čija djeca pohađaju privatne vrtiće, a prema riječima gradonačelnika Bijeljine Ljubiše Petrovića, grad će refundirati deset odsto od mjesečne uplate za boravak djeteta.

- Ovim ugovorom je predviđeno da će sredstva biti isplaćivana jednom mjesečno. Smatramo da se ulaganje u svaki vid obrazovanje višestruko isplati - rekao je Petrović dodavši da je ovo prvi korak u saradnji koja će u narednom periodu biti unapređena u skladu sa mogućnostima.

Prema riječima direktora vrtića “Dragan i Zoran” Gorana Gašića, u ovoj predškolskoj ustanovi boravi 250 djece u vrtićkim grupama i pedesetak mališana u produženom boravku.

On je istakao da je potpisivanje ugovora o subvencionisanju boravka od velikog značaja za roditelje mališana koji pohađaju privatne predškolske ustanove.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana