Javni poziv za dostavljanje radova za časopis "Topola"

Srna
Javni poziv za dostavljanje radova za časopis "Topola"

KOZARSKA DUBICA- Javna ustanova "Spomen-područje Donja Gradina" objavila je danas javni poziv za dostavljanje radova za 10. broj stručnog časopisa "Topola" koji izlazi jednom godišnje, a javni poziv biće otvoren do kraja marta.

Direktor Tanja Tuleković navela je da su glavni ciljevi časopisa istraživanje istorije šire okoline Kozarske Dubice, istraživanje istorije genocida i ratnih zločina na području Nezavisne Države Hrvatske od 1941. do 1945. sa fokusom na Koncentracioni logor Jasenovac i njegovo najveće stratište u Donjoj Gradini.

"Cilj časopisa je i razvoj kritičkog promišljanja tema kao što su genocid, ratni zločini i Holokaust u Drugom svjetskom ratu, a skladu s tim ciljevima, časopis odlikuje posebna struktura i tematika zastupljena kroz rubrike istorijska istraživanja, studije o ratu i genocidu, dokumenti i sjećanja, stavovi i prilozi", navela je Tulekovićeva, koja je i glavni i odgovorni urednik časopisa.

Javni poziv za dostavljanje radova za deseti broj časopisa "Topola" sadrži uputstvo za saradnike, a objavljen je na internet stranici ustanove www.jusp-donjagradina.org.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana