Izviđači sa drugog kontinenta u Prijedoru pronašli prijatelje

S. Ta.
Izviđači sa drugog kontinenta u Prijedoru pronašli prijatelje

Prijedor - Gradonačelnik Prijedora Milenko Đaković primio je juče četvoročlanu delegaciju Saveza izviđača Južne Koreje koji su u Prijedoru boravili kao gosti Izviđačkog odreda "Dr Mladen Stojanović" iz ovog grada.

Radi se o mladim izviđačima koji su došli da prezentuju kandidaturu Korejske skautske asocijacije koja se kandidovala za domaćina 25. Svjetske izviđačke smotre koja treba da bude održana 2023. godine.

- Ovo je posjeta koja nije česta na ovim prostorima, jer su stigli izviđači sa drugog kontinenta koji žele da sarađuju sa našim izviđačima - rekao je Đaković.

Predstavnik provincije Joemlabuk Soni Kim je istakao da su vođeni razgovori o budućoj saradnji izviđačkih organizacija.

- Budućnost grada i jedne zemlje zavisi od mladih i zato sam sa poštovanjem prihvatio izlaganje rukovodstva grada koje dosta pomaže izviđače - rekao je Kim.

Pored obilaska grada, gosti iz Koreje su izviđačima predstavili svoju kandidaturu za domaćina Svjetske smotre izviđača 2023. godine.

Osim Južne Koreje, i Poljska je podnijela zahtjev za kandidaturu za održavanje ove prestižne manifestacije koja svake četiri godine okuplja od 40.000 do 60.000 učesnika iz zemalja širom svijeta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana