Izmještanje migranata sa lokacije "Hipodrom" u privremene prihvatne centre

Srna
Foto: Skrinšot

SARAJEVO- Služba za poslove sa strancima preduzela je operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka migranata na području Velike Kladuše i njihovog izmještanja sa lokacije "Hipodrom" u privremene prihvatne centre.

Inspektori Službe izvršili su kontrolu kretanja i boravka migranata na lokaciji "Hipodrom", gdje su zatekli 201 lice porijeklom iz Avganistana i Pakistana u improvizovanom šatorskom naselju, bez minimuma potrebnih uslova za boravak.

Zatečen je 171 član porodica, 27 samaca i tri maloljetnika bez pratnje. Porodice sa djecom Služba je izmjestila u privremene prihvatne centre namijenjene za smještaj ranjivih kategorija "Borići" i "Ušivak", dok su samci smješteni u privremeni prihvatni centar "Miral", saopšteno je iz Službe za poslove sa strancima.

S obzirom da su tokom sprovođenja ovih aktivnosti pronađena tri maloljetnika bez pratnje, obaviješten je nadležni Centar za socijalni rad Velika Kladuša radi pokretanja procedura određivanja starateljstva i njihovog daljeg smještaja i zbrinjavanja u Centar za djecu i mlade Doboj-Istok.

Migrantima će biti pružena adekvatna zdravstvena njega, te sprovedene procedure u skladu sa propisanim epidemiološkim mjerama.

 Sprovedena aktivnost nastavak je kontinuiranih operativnih akivnosti Službe za poslove sa strancima na izmještanju migranata iz improvizovanih smještajnih kapaciteta u privremene prihvatne centre u cilju što boljeg upravljanja migracionim procesima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana