Izložba francuske književnosti u Zvorniku

Srna
Izložba francuske književnosti u Zvorniku

ZVORNIK - U Narodnoj biblioteci Zvornik otvorena je izložba knjiga francuskih književnika, rekla je direktor ove ustanove Nega Stjepanović.

Stjepanovićeva je dodala da izložbu, posvećenu francuskoj nacionalnoj književnosti, osim zainteresovanih građana i korisnika usluga čitaonice, mogu onlajn da pogledaju i korisnici društvenih mreža biblioteke.

-Da bi što više književnih djela i pisaca približili svojim korisnicima, organizovano je onlajn druženje u kome su zaposleni čitali pjesme ili odlomke iz knjiga poznatih francuskih autora, dok su onlajn predstavljene i najčitanije knjige francuske knjiženosti u Zvorničkoj biblioteci - rekla je večeras Srni Stjepanovićeva.

Ističući da će naredne sedmice biti predstavljena njemačka književnost i autori, Stjepanovićeva je rekla da će svi čitaoci koji budu došli u biblioteku dobiti graničnik za knjige i pamflet o sedmici nacionalne književnosti.

Stjepanovićeva je podsjetila da Narodna biblioteka u Zvorniku svake godine za svoje čitaoce i članove svih uzrasnih grupa i interesovanja, obezbjeđuje nove naslove ili obnavlja stare posebno kada je riječ o školskoj literaturi.

Ona je rekla da, na veliku žalost bibliotekara i ljubitelja knjiga, ove godine zbog pandemije virusa korona nije održan Međunarodni sajam knjiga u Beogradu na kome zvornička biblioteka, u najvećem broju zbog velikih popusta, obezbjeđuje nove naslove.

Stjepanovićeva je naglasila da je Beogradski sajam knjige i prilika da Narodna biblioteka Zvornik izloži svoja izdanja i na taj način predstavi ovu ustanovu kulture i grad Zvornik.

-Uprkos pandemijskoj situaciji čitaoci nisu zaboravljeni pa su knjige i neophodna školska literatura obezbijeđene putem knjižara - rekla je ona i naglasila da će uz pomoć Gradske uprave do kraja ove godine za nabavku više od 3.000 novih i obnovu starih pohabanih knjiga biti izdvojeno oko 10.000 KM.

Stjepanovićeva je rekla da će u Narodnoj biblioteci uskoro biti organizovane radionice za mlade sa akcentom na mekvin robote koje je ova ustanova dobili prije dva mjeseca u okviru projekta "Digitalni građanin".

- Zvornička biblioteka će, kao jedina u Republici Srpskoj, nastaviti sa realizacijom ovog projekta - naglasila je Stjepanovićeva i najavila da će radionice biti organizovane u manjim grupama, te da će za učešće u radionicama maloljetnim osobama biti potrebna saglasnost roditelja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana