Izgradnja regionalnog puta u Stanarima koštaće 6,5 miliona KM

Srna
Izgradnja regionalnog puta u Stanarima koštaće 6,5 miliona KM

Stanari - Izgradnja regionalnog puta u Stanarima, u dužini od 8,2 kilometra, koji povezuje ovu opštinu sa Teslićem, Prnjavorom, autoputem Doboj-Banjaluka i FBiH, trajaće dvije godine sa procijenjenim troškovima od 6,5 miliona KM.

Rečeno je ovo u petak na sastanku predstavnika Ministarstva saobraćaja i veza RS, Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove (RUGIP), “Puteva Republike Srpske” te opštinske uprave Stanari.

Pomoćnik ministra za saobraćaj i veze RS Nataša Kostić očekuje da će do kraja godine biti izabran izvođač radova i eventualno započeta izgradnja.

- To je nešto realno s obzirom na to u kojoj smo sada fazi, a sve zavisi od rješavanja imovinskih odnosa - rekla je Kostićeva.

Predstavnik “Puteva” Vedran Pjanić kaže da bi samo izvođenje radova moglo biti gotovo za dvije godine, a biće finansirano sredstvima “Puteva Srpske” od 6,5 miliona KM i sufinansirano od lokalne uprave.

Pomoćnik direktora RUGIP-a Mirko Stojčinović kaže da su dobojska područna jedinica ove uprave i Pravobranilaštvo RS uputili zahtjev za utvrđivanje opšteg interesa nad predmetnim područjem, što će, navodi, značajno ubrzati postupak.

Predsjednik opštinske Komisije za izgradnju Goran Jerinić kaže da je opština obavila razgovor sa vlasnicima zemljišta i postigla preliminarni dogovor o otkupu u 99 odsto slučajeva.

Načelnik Stanara Dušan Panić zadovoljan je ishodom sastanka u vezi sa izgradnjom regionalnog puta, koji je trenutno makadamski. On kaže da je opština iz budžeta planirala oko 450.000 KM za kupovinu zemljišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana