Izgrađeni konaci na Čelebićima

Srna
Izgrađeni konaci na Čelebićima

FOČA - U porti Hrama Uspenja Presvete Bogorodice u Čelebićima kod Foče završeni su radovi na izgradnji konaka monaške kelije Svetih pravednih bogoroditelja Joakima i Ane.

Kako je Srni potvrdila mati Minodora /Ružić/, konak od 200 metara kvadratnih je ukrovljen, urađena je fasada i svi unutrašnji radovi, postavljena stolarija, razvedeno centralno grijanje i opremljena kupatila.

Konaci imaju gostoprimnicu, monaške kelije, kupatila i kuhinje, sa verandom.

Gradnja je počela na jesen 2022. godine, kada je ozidano prizemlje i izlivena ploča, da bi u novembru 2023. objekat bio ukrovljen.

U proteklih dva i po mjeseca, završne radove je, po sistemu "ključ u ruke", izvela firma "Perišić" iz Foče i to, kako je istakla mati Minodora, na povjerenje, jer još nisu obezbijeđena potrebna sredstva, koja se prikupljaju dobrovoljnim prilozima vjernika.

Sljedeća faza je opremanje prostorija.

Mati Minodora je pozvala vjerni narod da učestvuje u gradnji i pomogne u skladu sa mogućnostima. Svi koji to žele, prilog mogu uplatiti na račun Mitropolije dabrobosanske u NLB Banci, broj 562-012-81443528-04, sa naznakom "Za izgradnju konaka monaške kelije u Čelebićima".

Monaška kelija na Čelebićima je metoh manastira Vaznesenja Gospodnjeg u Vardištu, a vremenom bi, kako je zamišljeno, trebalo da preraste u prvi manastir na području opštine Foča. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana