Izgrađena zgrada za izbjegle i povratnike u Rogatici

S. M.
Izgrađena zgrada za izbjegle i povratnike u Rogatici

ROGATICA - Zgrada sa 15 stanova za izbjegle i raseljene te povratnike u Rogatici je završena, a uskoro bi trebalo da dobije svoje stanare.

Objekat, na kojem su radovi počeli krajem marta 2021. godine, izgrađen je na osnovu sporazuma resornih institucija u RS i FBiH i opštine Rogatica uz podršku međunarodne organizacije CEB.

Radove na tenderu dobilo je preduzeće “Konstruktor” iz Foče uz ugovorenu cijenu od 967.000 maraka, a učešće opštine Rogatica, rekao je načelnik Milorad Jagodić, bilo je u obezbjeđenju lokacije, za koju je izabran prostor bivše stočne pijace u naselju Gračanica.

- Opština je obezbijedila i sve potrebne papire za izgradnju i priključke za infrastrukturu, počevši od struje i vode do priključaka na telefonsku i drugu mrežu i svu papirologiju, uključujući i upotrebnu dozvolu koja treba da se uradi nakon tehničkog prijema, koji je obavila posebno formirana komisija -  naglasio je Jagodić.

Što se tiče useljenja, preliminarna lista budućih stanara, uz propisanu proceduru, već je završena i kad istekne rok za eventualne žalbe i one budu riješene, stanari će se moći useliti.

- Najbolje bi bilo da to novim stanarima bude novogodišnji ili božićni poklon - kaže Jagodić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana