Izabrano rukovodstvo Skupštine opštine Laktaši

Srna
Izabrano rukovodstvo Skupštine opštine Laktaši

Banjaluka - Na današnjoj konstitutivnoj sjednici Skupštine opštine Laktaši za predsjednika lokalnog parlamenta izabran je Boris Spasojević iz SNSD-a, a za zamjenika Saša Panić iz DNS-a.

Nakon sjednice, Spasojević je rekao novinarima da će skupštinska većinu u lokalnom parlamentu, koji ima ukupno 29 odbornika, činiti 20 odbornika iz SNSD-a, SP-a i DNS-a.


"Drago mi je što sam jednoglasno izabran za predsjednika Skupštine, to znači da će Skupština jednoglasno raditi u interesu građana kao što svi od nje i očekuju", istakao je Spasojević.

Načelnik opštine Laktaši Ranko Karapetrović rekao je da će u narednom periodu prioritetna aktivnost biti usvajanje opštinskog budžeta za 2017. godinu, a nakon toga i izmjene statuta opštine.

"Slijedi nam intenzivna skupštinska aktivnost, kao i aktivnost opštinske administracije, a trudićemo se i da građane maksimalno uključimo u proces donošenja ključnih dokumenata", naglasio je Karapetrović.

Predsjednik Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštini Laktaši Boban Borojević rekao je da je osnovni zadatak odbornika i skupštinske većine da omoguće nesmetano funkcionisanje opštinske administracije i prioritetno zapošljavanje mladih na području Laktaša.

Predsjednik Kluba odbornika SDS-a Stamenko Popović rekao je da će SDS nastojati da bude konstruktivna opozicija u Laktašima i da će se zalagati za sva rješenja koja su od interesa za građane.

Za sekretara Skupštine opštine Laktaši izabran je Ranko Radovanović, kao i vršioci dužnosti rukovodilaca organizacionih jedinica Opštinske uprave opštine Laktaši.

Novoizabrani odbornici, skupštinsko rukovodstvo i načelnik opštine Laktaši danas su položili svečane zakletve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana