Izabrano rukovodstvo lokalnih skupština

S. Ta.
Izabrano rukovodstvo lokalnih skupština

Prijedor - Konstitutivne sjednice lokalnih parlamenata na kojima su odbornici položili svečane zakletve održane su juče u Prijedoru, Han Pijesku i Jezeru.

Većinu u Skupštini grada Prijedor će u naredne četiri godine činiti deset odbornika DNS-a, osam SNSD-a i jedan iz SDP BiH, dok će opozicija biti pet odbornika SDS-a, tri SDA, dva PDP-a i DF-a sa jednim odbornikom.

Za zamjenika gradonačelnika izabran  je Drago Tadić iz SNSD-a, dok je član SDP-a BiH Sead Jakupović ponovo predsjednik Skupštine, dok je potpredsjednik parlamenta Goran Dragojević iz SNSD-a. Poslije konstitutivne, održana je i prva redovna sjednica Skupštine Prijedora na kojoj je usvojen rebalans budžeta za 2016. godinu u iznosu od 40,72 miliona maraka.

Na konstitutivnoj sjednici SO Han Pijesak za predsjednika parlamenta je izabrana Mihaela Tomović (SP), a za potpredsjednika Vjekoslav Maksimović (SRS-Srpska u sigurne ruke). Za predsjednika paralementa opštine Jezero izabrana je Dragana Karaga iz SNSD-a, a za potpredsjednika Skupštine Ševal Ribić (SBiH), a za zamjenika načelnika opštine Dragan Strugalović iz SDS-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana