Iz Švajcarske do Prnjavora na dva točka

B. R.
Iz Švajcarske do Prnjavora na dva točka

Prnjavor - Nekoliko stotina stanovnika prnjavorskog sela Velika Ilova dočekali su Aleksu Tešića, koji je u svoje rodno mjesto stigao vozeći bicikl iz švajcarskog grada Sent Galena.

Posljednja etapa neobičnog putovanja ovog pedesetšestogodišnjaka bila je preko sjenokosa u Velikoj Ilovi do uzvišenja koje podsjeća na grčki Olimp.

- Ovim sam želio da podržim zdrav način života i podstaknem ljude, a naročito mlade, da se bave sportskim aktivnostima. Prešao sam više od 1.600 kilometara, a tokom petodnevnog putovanja vrijeme mi je išlo naruku - rekao je Tešić primajući čestitke komšija iz sela na ostvarenom podvigu.

Tešić živi i radi u Švajcarskoj već 32 godine. Svojevremeno, dok se kao mladić školovao u Banjaluci, trenirao je i nastupao za Bokserski klub Slavija. Iako nije imao naročite pripreme za putovanje biciklom, vjeruje da mu je ljubav prema sportu pomogla u ovoj avanturi.

Veliki je promotor zdravog načina života, a takve navike pokušava da usadi i kod svojih četvoro djece.

Tešić je sebi već postavio novi cilj na dva točka, ali ovog puta na motoru kojim planira da stigne i do Japana, gdje će, kao vlasnik motocikla "honda" posjetiti čuvenu japansku fabriku motora. Japanski gigant već je odgovorio da će rado dočekati avanturistu iz Velike Ilove.      

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana