Iz Gradiške pomoć za stanovništvo Jablanice

Milan Vujić
Iz Gradiške pomoć za stanovništvo Jablanice

GRADIŠKA - Članovi Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Gradiška u saradnji sa prijateljima i privrednicima iz Gradiške prikupili su humanitarnu pomoć za stanovništvo Jablanice u FBiH, koje je proteklih dana zadesila poplava.

Ugroženim područjima pomoć je danas dostavio predsjednik Udruženja za pomoć mentalno nedovoljno razvijenih lica Gradiška Dragoslav Šinik.

-Bazirali smo se na prehrambene namirnice, vodu, sredstva za higijenu i lijekove. Ovo je naš mali gest kojim želimo da pomognemo djeci naših prijatelja u Federaciji - rekao je Šinik.

Šinik je podsjetio da je gradiško Udruženje četiri godine bilo domaćin međunarodnog druženja djece i omladine sa smetnjama u razvoju i da od početka korone nabavljaju lijekove za svu djecu na području Republike Srpske i Federacije BiH.

-Nepostoji grad na prostoru bivše Jugoslavije gdje naši roditelji nemaju prijatelje. Čim smo saznali za poplave kontaktirali smo naše prijatelje u Jablanici i saznali šta im je najpotrebnije u ovom trenutku - istakao je Šinik i dodao da su se roditelji organizovali i za 48 sati uspjeli smo prikupiti pomoć.

Prema njegovim riječima ovo je prva od humanitarnih pomoći koje planiraju u narednom periodu uputiti i u druga mjesta Federacije BiH, koje su pogodile poplave.

-Već u narednih nekoliko dana pokrenućemo novu akciju za stanovništvo u Fojnici koju su takođe pogodile katastrofalne poplave, gdje postoje ustanove za smještaj osoba sa smetnjama u razvoju i gdje boravi i jedna osoba iz Gradiške. Njima je u ovom trenutku najpotrebniji ogrev i uključićemo se i u tu akciju - naveo je Šinik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana