Iz Drine izvađeno 17 bombi, ronioci će tražiti još tri

R. T.
Iz Drine izvađeno 17 bombi, ronioci će tražiti još tri

Višegrad - Demineri su juče iz rijeke Drine, koja je zamućena posljednjim kišama, izvadili 17 od 20 ranije primijećenih ručnih bombi koje će naknadno biti uništene.

Ovo je dosad najveća količina bombi nađenih na jednom mjestu i predstavljala je veliku opasnost za sve koji su se našli u blizini. Šef deminerskog tima Republičke uprave Civilne zaštite (CZ) iz Pala Ljubomir Božović kaže da pored svih napora nisu uspjeli da pronađu još tri bombe.

- O ovome ćemo obavijestiti nadležne kako bi poslali deminere ronioce koji će naći i ostale bombe - rekao je on.

Ribari su prije nekoliko dana primijetili na 300 metara nizvodno od ćuprije kesu sa bombama i prijavili to Policijskoj stanici i Civilnoj zaštiti. Mjesto je odmah obilježeno trakom upozorenja. Nažalost, ovo nije prvi put da nesavjesni građani deponuju u rijeke minskoeksplozivna sredstva zaostala iz prošlog rata.

- Još jednom molimo sve da ukoliko posjeduju, primijete ili nađu ta sredstva pozovu telefonom Policijsku stanicu ili Civilnu zaštitu kako bismo preduzeli odgovarajuće mjere - kaže načelnik štaba CZ u Višegradu Ljiljana Pavlović.

Proteklih godina bombe su pronalažene u užem gradskom području, kao i prigradskim naseljima Garča i Okrugla. Dio obale rijeke Drine, gdje je juče izvedena akcija, biće i dalje označen trakom upozorenja dok ne budu pronađene i uklonjene još tri preostale bombe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana