Ivetić: Pomoć Vojvođanskog fonda važna za Srbe u Posavini

Srna
Ivetić: Pomoć Vojvođanskog fonda važna za Srbe u Posavini

ODžAK - U opštinu Odžak danas je stigla pomoć vrijedna oko 25.000 KM u prehrambenim namirnicama za 70 srpskih porodica, koju je obezbijedio vojvođanski Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu.

Predsjednik srpskog građanskog udruženja "Posavina" Damir Ivetić kaže za Srnu da je pomoć iz Vojvodine od izuzetnog značaja za Srbe u Posavskom kantonu.

"Vrijednost pomoći je oko 25.000 KM, a radi se o osnovnim životnim namirnicama za 70 srpskih porodica u Posavskom kantonu", naglasio je Ivetić.

Prema njegovim riječima, današnja pomoć od vojvođanskog Fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu otvara saradnju Srba iz Posavine sa Srbijom.

"Današnja pomoć nosi poruku da srpski narod u Posavini nije zaboravljen jer Srbija prepoznaje patnju svog naroda gdje god da živi", istakao je Ivetić.

On je naglasio da će se zahvaljujući pomoći Srbije i Srpske srpski narod vraćati na svoja vjekovna ognjišta i tu ostajati.

Ivetić je izrazio zahvalnost direktoru vojvođanskog fonda za izbjegla, raseljena lica i za saradnju sa Srbima u regionu Dušku Ćutilu, vršiocu dužnosti direktora Sekretarijata za raseljena lica i migracije Republike Srpske Ljubi Ninkoviću kao i ostalim delegacijama koje su danas boravile u posjeti opštinu Odžak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana