Istorijska turistička godina za najjužniji grad Srpske

Srna
Istorijska turistička godina za najjužniji grad Srpske

TREBINjE - Smještajni kapaciteti u Trebinju u potpunosti su popunjeni za novogodišnju noć i očekuje se da će to potvrditi da je ovo bila istorijska turistička godina za najjužniji grad Srpske, izjavio je danas pomoćnik direktora gradske Turističke organizacije Žarko Vico.

- Pred nama je izuzetno dobar vikend, a smještajni kapaciteti su u potpunosti popunjeni - rekao je Vico i naglasio da Trebinje godinama unazad spada u red turističkih destinacija koje su postale prepoznatljive tokom novogodišnjih praznika.

On je podsjetio da su gradska Turistička organizacija i grad pripremili bogat novogodišnji program, čiji su centralni dio večerašnji koncert Borisa Režaka u 21.30 časova na Trgu slobode, te u novogodišnjoj noći nastup regionalne zvijezde Peđe Jovanovića.

Vico je istakao da se očekuje dobra posjeta turista iz regiona i tokom prve dvije sedmice Nove godine, a biće i kružnih turističkih tura iz zemalja zapadne Evrope koji će provesti praznike u ovom gradu. On je očekuje da će ova godina da potvrdi da je Trebinje postaje sve prepoznatljiviji turistički centar, koji se obilazi tokom cijele godine, a ne samo u ljetnjoj sezoni.

- Dobri su rezultati i u postsezoni. Očekujemo malo ranije i početak naredne sezone. Najave su dobre, kao i tempo rezervacija i nadamo se da ćemo i dalje da pratimo kontinirani rast turističkog prometa i turista koji nas posjećuju - napomenuo je Vico.

On je pojasnio da dobroj posjećenosti ovom herecegovačkom gradu doprinose povoljan geografski položaj, ali i susjedne turističke destinacije koje imaju atraktivnu ponudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana