Istočno Sarajevo: U petak akcija poribljavanja kasindolske rijeke potočnom pastrmkom

GS
Istočno Sarajevo: U petak akcija poribljavanja kasindolske rijeke potočnom pastrmkom

ISTOČNO SARAJEVO- Aktivisti Grupe građana u okviru inicijative "Stop izgradnji MHE na Kasindolskoj rijeci", u saradnji sa Sportskim ribolovnim društvom "Željeznica" iz Istočnog Sarajeva, organizuju u petak, 24. jula, akciju poribljavanja Kasindolske rijeke autohtonom vrstom potočne pastrmke.

Aktivisti grupe najavljuju da je okupljanja učesnika akcije predviđeno ispred restorana "Kula" u Istočnoj Ilidži od 9.30 časova, a poribljavanje će se vršiti sa 7.000 potočnih pastrmki u gornjem i donjem toku Kasindolske rijeke.

U saopštenju se dodaje da su akciju podržali građani koji sprovode aktivnosti u vezi sa zaustavljanjem izgradnje malih hidroelektrana i uništavanja ihtio flore i faune rijeke Kasindolke, koja je znatno narušena izgradnjom Male hidroelektrane /MHE/ "Podivič".

Podršku akciji poribljavanja iskazali su i članovi udruženja "Resursni Arhus centar u BiH" i "Eko-akcija", te "Koalicija za zaštitu rijeka BiH", kao i aktivisti brojnih eko-udruženja, planinarskih i ribolovnih društava, lovačkih udruženja u BiH i ljubitelji prirode.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana