Istočno Sarajevo: Naredne godine investira se više od 30 miliona KM

Srna
Istočno Sarajevo: Naredne godine investira se više od 30 miliona KM

ISTOČNO SARAJEVO- U opštinu Istočno Novo Sarajevo u narednoj godini biće investirano više od 30 miliona KM, rekao je načelnik Jovan Katić i ocijenio da će ova lokalna zajednica sigurno biti broj jedan u Republici Srpskoj po nivou investicija.

Katić je naveo da ova opština ima veliku podršku Vlade, srpskog člana Predsjedništva BiH, republičkih institucija i svih ministarstava, te smatra da je ovo poseban dan zbog posjete najviših zvaničnika Republike Srpske.

"Posjetio nas je neko ko podržava sve dobre stvari koje se dešavaju u ovoj opštini, a njih je zaista dosta. Kada dođu mislim da su ponosni da vide sve ono što se radilo jer su oni jednim velikim dijelom zaslužni za sve to", rekao je Katić i dodao da su ih danas posjetili iskreni i pravi prijatelji ne samo opštine nego i svih građana Istočnog Novog Sarajeva.

On je naveo da je na današnjem sastanku predsjednika Republike Srpske Željke Cvijanović, srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i predsjedavajućeg Savjeta ministara Zorana Tegeltije upoznao o svim investicijama koje će se realizovati naredne godine.

Riječ je o projektima izgradnje studenskog doma, zgrade Rektorata, Muzičke akademije koji su vrijedni oko 20 miliona KM, a finansira ih Vlada Republike Srpske, te o izgradnji osnovne škole za koju do kraja godine treba da se raspiše javna nabavka.

"Uvjereni smo da ćemo do početka naredne školske godine da uselimo naše mališane u novu osnovnu školu vrijednu 4,5 miliona KM, što finansira Vlada Republike Srpske", napomenuo je Katić.

Katić je naveo da je jedan od važnih projekata i izgradnja pozorišta koji je vrijedan 2,2 miliona KM, od čega Vlada finansira milion, a ostatak opština.

On je najavio da je sjednica Skupštine opštine u petak i nada se da će predloženi budžet dobiti podršku svih odbornika. "Ovo je istorijski budžet jer budžet od 20 miliona je nešto što se do sada nije dešavalo. Riječ je o razvojnom budžetu i projektima, ulagaćemo u saobraćajnice, javnu rasvjetu i objekte kulture", rekao je Katić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana