Istočno Sarajevo: Na četvrtoj "Tango zimskoj ligi" učestvovale 133 ekipe

Srna
Istočno Sarajevo: Na četvrtoj "Tango zimskoj ligi" učestvovale 133 ekipe

ISTOČNO SARAJEVO - Na četvrtoj "Tango zimskoj ligi 2020" u malom fudbalu, koja je u Istočnom Sarajevu trajala gotovo tri mjeseca, učestvovale su 133 ekipe, više od 1.350 djece iz 28 škola fudbala i sportskih klubova.

Branislav Arsenijević, direktor Škole fudbala "Tango", koja je organizator, rekao je novinarima da su učestvovala djeca od 2005. do 2013. godišta.

"U ligi je učestvovalo 28 klubova, gotovo svaki od njih sa po nekoliko ekipa u nekoliko generacija. Sportski klub 'Tempo' je učestvovao sa 12 ekipa i oni su osvojili dosta medalja. Pobjednicima čestitam", istakao je Arsenijević.

On je rekao da je zadovoljan kako je sve proteklo i izrazio nadu da će ova liga u narednim godinama biti još jača i postati prepoznatljiva u cijelom regionu.

Načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović rekao je da je ovo sportski događaj koji ima regionalni karakter i značaj, te da je ulaganje u sport i najmlađe sugrađane jedno od osnovnih opredjeljenja ove lokalne zajednice.

"Moramo biti ponosni na organizatore ove sportske manifestacije, s obzirom na to da je kroz takmičenje prošao veliki broj učesnika. To je na neki način obilježilo protekli period u sportskom smislu na području ove opštine, ali i grada Istočno Sarajevo i regije, jer su učestvovale ekipe iz cijele BiH", naveo je Božović.

Trener Sportskog kluba "Tempo" iz Istočnog Novog Sarajeva Aleksandar Škrba izjavio je Srni da je svake godine sve više učesnika i da se prijavljuju sve kvalitetnije ekipe.

"U konkurenciji 2008. i 2012. godište osvojili smo prvo mjesto, treće mjesto su osvojile ekipe 2009. i 2010. godište, dok je 2011. godište osvojilo drugo mjesto. Bilo je dosta i pojedinačnih nagrada, tako da imamo razloga da budemo zadovoljni", istakao je Škrba, dodajući da je i organizacija turnira bila zadovoljavajuća.

Jedan od trenera malog fudbala "Tango" Miko Čampara rekao je da je posebno zadovoljan zbog velikog odziva, izrazivši nadu da će na sljedećoj zimskoj ligi biti još više ekipa.

Najbolji strijelac turnira je Alem Džafić iz Fudbalskog kluba "Čaja", najbolji igrač lige je Anas Škoro iz fudbalske akademije "Akademika", a titula najboljeg golmana svih kategorija pripala je Ajdinu Kadrispahiću iz Škole fudbala "Mlade nade".

Pehari, medalje i zahvalnice uručeni su juče u Sportskom centru "La bombonera" u Istočnoj Ilidži.
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana