Istočna Ilidža: Neopravdano osnivanje preduzeća Komil

M. L.
Istočna Ilidža: Neopravdano osnivanje preduzeća Komil

Istočno Sarajevo - Opštinski odbor SNSD-a Istočna Ilidža energično se protivi odluci Skupštine opštine o formiranju javnog komunalnog preduzeća "Komil", uz obrazloženje da je ta odluka donesena pod sumnjivim okolnostima.

Odbornik SNSD-a Istočna Ilidža Neda Močević naglasila je da se Opštinski odbor ove stranke ne protivi formiranju novih firmi i otvaranju novih radnih mjesta, ali je protiv ekspresnog osnivanja firmi za koje je unaprijed jasno da ne mogu pozitivno poslovati.

- Novoformirani "Komil" nema ni sjedište, mehanizaciju, ni deponiju, a najave da će se smeće sa ove opštine voziti čak na Pale, djeluju mi posve neracionalno - rekla je Močevićeva i dodala da o ovom pitanju treba da se izjasne građani Istočne Ilidže.

Novoformirana firma bi trebalo da zaposli 12 radnika, a za njen start potrebno je da opština podigne kredit od oko milion maraka.

- Zbog svih ovih okolnosti u Komunalnom preduzeću "Rad", koje je do sada djelovalo na području opština Istočno Novo Sarajevo i Istočna Ilidža, bez posla bi moglo ostati 30 radnika - rekla je odbornik SNSD-a Milica Ristović-Krstić.

Vršilac dužnosti direktora "Rada" Strahinja Trifković rekao je da će ovo preduzeće zbog novonastale situacije izgubiti oko 600.000 KM na godišnjem nivou, a pod znakom pitanja je i kako će biti obezbijeđeno više od 200.000 KM na ime otpremnina za radnike koji će ostati bez posla.                                                                                  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana