Istočna Ilidža: Javni poziv za realizaciju projekta uzgoj pčela

Srna
Istočna Ilidža: Javni poziv za realizaciju projekta uzgoj pčela

ISTOČNA ILIDžA - Opština Istočna Ilidža raspisala je javni poziv za učešće u programu dodjele drugog start-paketa putem sufinansiranja u okviru realizacije projekta "Uzgoj pčela u Istočnom Sarajevu".

Projekat podrazumijeva nabavku pet rojeva na pet LR ramova koji dolaze u ofarbanoj košnici /podnjača, nastavak sa pet ramova sa pčelama plus pet ramova sa satnom osnovom, hranilica, krov i dodatni nastavak sa deset ramova u refuzi/, zatim pčelarske bluze, dimilice, pogače - oko 40 kilograma, te satne osnove.

Oko 40 odsto vrijednosti start-paketa finansira Međunarodni fond za razvoj poljoprivrede /IFAD/, odnosno 50 odsto ukoliko su podnosioci zahtjeva žene ili mlađi od 35 godina, 20 odsto opština Istočna Ilidža, a 40 odsto pčelari, odnosno 30 odsto žene ili mlađi od 35 godina, objavljeno je na zvaničnoj stranici opštine Istočna Ilidža.

Pravo učešća u Programu za dodjelu drugog start-paketa putem sufinansiranja imaju zainteresovani građani opštine Istočna Ilidža sa prebivalištem u ovoj lokalnoj zajednici, kao i lica koja nisu korisnici prvog start-paketa.

Prednost prilikom dodjele start-paketa putem sufinansiranja imaju nezaposlene osobe, mladi ljudi i mladi bračni parovi, socijalno i materijalno ugrožene osobe, zaposleni građani sa niskim mjesečnim primanjima i penzioneri koji su sposobni za obavljanje pčelarske proizvodnje.

Ovaj projekat se sufinansira sredstvima IFAD i opštine Istočna Ilidža, a sprovode ga Jedinica za koordinaciju poljoprivrednih projekata pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske i Udruženje pčelara "Roj".

Zbog trenutne situacije uzrokovane virusom korona, zainteresovani građani trebalo bi da se jave u Odjeljenje za privredu i društvene djelatnosti opštine Istočna Ilidža na broj telefona 057/316-026 najkasnije do 30. aprila, gdje mogu dobiti dodatne informacije u vezi sa popunjavanjem ankentnog listića i aplicirati za navedeni paket.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana