Ispraćena još jedna generacija srednjoškolaca u Rogatici: Najuspješniji na čelu maturske kolone FOTO

S. M.
Ispraćena još jedna generacija srednjoškolaca u Rogatici: Najuspješniji na čelu maturske kolone FOTO

ROGATICA - Defile maturanata i ove godine jeste jedan od najljepših događaja u Rogatici, a učenici završnih razreda Srednjoškolskog centra “27. januar” zasijali su u subotu uveče u najljepšem izdanju.

Kolonu mladosti i ljepote predvodila je učenica generacije Sara Ninković i jedan od najuspješnijih sportista i odličan učenik Dejan Duvnjak, oboje iz Gimnazije.

Pozdravljani aplauzom velikog broja Rogatičana maturanti su prošetali ulicom Srpske sloge, od Doma kulture do motela “Park” u kojem se, nakon uobičajenog fotografisanja, slavilo do kasno u noć.

Direktorka Srednjoškolskog centra Žaklina Lelek istakla je da su ispratili jednu od najboljih generacija ove obrazovno-vaspitne ustanove.

- Od školskih klupa oprostila su se 22 maturanta Gimnazije, 19 Ekonomske škole i 16 agroturističkih tehničara - kazala je ona, dodajući da se dio njih još nije odlučio šta nakon srednjoškolskog obrazovanja.

Proslava je, umjesto velikih govora, počela čitanjem pjesme “Generacija 2003” gimnazijalca Stefana Božića, jednog od najboljih učenika i literarnih stvaralaca kojim se ponosi Srednjoškolski centar. A onda je uslijedilo druženje za pamćenje. Bilo je pjesme, plesa i igre, ali i po koja čaša ljutog pića bez skrivanja od profesora.

Među onima koji su proslavljali završetak srednje škole bio je i Ivan Ješić, koji za četiri godine srednjoškolskog obrazovanja nijednog časa nije izostao sa nastave, po čemu će obilježiti cijelu generaciju.

Slavlju maturanata koje je materijalno podržao načelnik opštine Milorad Jagodić, uz razredne starješine i druge profesore i menadžment Centra, prisustvovala je i zamjenica načelnika opštine Jelena Karadžić.                                                                                     

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana