Ispraćen velikan novinarstva

M. Mi.
Ispraćen velikan novinarstva

Banjaluka - Istaknuti banjalučki novinar Milenko Marić sahranjen je juče na Novom groblju u Banjaluci, a u prisustvu članova porodice, velikog broja prijatelja i radnih kolega održana je komemoracija povodom njegove smrti.

Vraćajući sjećanje na najljepše uspomene, okupljeni na komemorativnom skupu u Međunarodnom pres centru u Banjaluci odali su počast Mariću.

- Opraštamo se od doajena banjalučkog novinarstva, koji je radio u najvećim i najmoćnijim medijima u to vrijeme i u kojima nije mogao raditi bilo ko, već samo oni koji su mogli zadovoljiti tadašnje visoke profesionalne kriterijume. Kao i svaki dopisnik, morao je raditi sve što je život nosio i donosio. Reportaža je bila njegov omiljeni žanr, a neke je objavljivao i u banjalučkom "Glasu" - rekao je njegov prijatelj i poznati novinar Brane Božić, navodeći da je Marić među kolegama imao profesionalni ugled i da je uvijek imao razumijevanje za sve.

Marić je preminuo u ponedjeljak u 74. godini. Novinarsku karijeru počeo je u RTV Sarajevo, a nakon toga bio je dopisnik beogradske "Borbe", gdje je i penzionisan. Pisao je i za "Glas Srpske", "Večernje novine", "Oslobođenje" i druge listove.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana