Ispraćaj i ukop ubijenih Bošnjaka u Prijedoru

S. Ta. - V. K.
Ispraćaj i ukop ubijenih Bošnjaka u Prijedoru

Prijedor - Posmrtni ostaci 30 bošnjačkih žrtava sahranjeni su juče u Prijedoru, a ispraćeni su sa stadiona u Hambarinama.

- Političke i intelektualne elite i dalje poriču genocid, ali ga neće moći zataškati. Očekujemo od njih da pognute glave stanu na našu stranu i poručujemo im da nećemo prihvatiti laž i lažno kajanje. Genocid u Prijedoru je prava slika svijeta u kojem živimo. To je svijet bez lažnih maski, stida, srama i kajanja. Tomašica je danas svjedok tog ružnog lica, izdajničkog i kukavičkog duha međunarodnih sudova i Savjeta bezbjednosti UN čiji se akteri boje donijeti jasnu i nedvosmislenu presudu za genocid - rekao je reis Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović.

Nakon vjerskog obreda i ispraćaja, kojem je prisustvovalo više stotina Prijedorčana, organizovane su pojedinačne sahrane na lokalnim grobljima.

Direktor Republičkog centra za istraživanje rata, ratnih zločina i traženje nestalih lica Milorad Kojić istakao je da je nastavljena praksa zloupotrebe termina genocid.

- Bošnjački političari i drugi čestom zloupotrebom riječi genocid pokušavaju da stave teret i breme na srpski narod i na RS. Oni jednostavno na svakom mjestu govore da je počinjen genocid iako to nije tačno. Takvom retorikom Bošnjaci pokušavaju da izvrše pritisak na međunarodnu zajednicu. Tipičan primjer je bila rezolucija o Srebrenici koju su pokušali da proguraju i na taj način stave odgovornost na cijeli srpski narod - rekao je Kojić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana