Isporučen rekordan broj cisterni sa vodom

Srna
Isporučen rekordan broj cisterni sa vodom

Trebinje - Stanovništvo seoskih područja i visokih gradskih zona u Trebinju zbog nezapamćene suše svakodnevno kupuje cisterne vode, a za samo dva mjeseca Vatrogasna jedinica je isporučila 297 cisterni, što je rekordan broj u proteklih nekoliko godina.

Komandir Vatrogasne jedinice Trebinje Tripo Ćuk rekao je juče da imaju pet cisterni kojima dostavljaju vodu kapaciteta od pet do 11 metara kubnih, a dostava prve cisterne je besplatna. Zbog velikog broja zahtjeva trebinjski vatrogasci vodu isporučuju i noću.

- Za drugu i treću cisternu plaća se 25 odsto od cijene, naredne dvije 50 odsto, a zatim puna cijena. Za sada smo isporučivali, uglavnom dvije-tri cisterne po jednom domaćinstvu - rekao je Ćuk.

Dodaje da je cijena cisterne na teritoriji grada od 45 do 70 KM, zavisno od kubika, dok se za udaljenija mjesta naplaćuje i dvije marke po kilometru.

Cisterna od sedam metara kubnih prosječnom seoskom domaćinstvu traje desetak dana, a najviše muke sa nestašicom vode imaju u naseljima Hrupjela, Podgljivlje, Trebinjska brda, Popovo polje, Zubački plato, zatim u Ljubomiru, Jasenu i Mosku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana